گروه فيزيك در سال 1356 به همت و تلاش آقاي دكتر محمد رضا بهفروز در دانشكده علوم تاسيس گرديد و سپس ديگر همكاران به گروه پيوستند و اين گروه كار خود را در رشته فيزيك­كاربردي آغاز نمود. پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران شوراي گروه فيزيك تشكيل و در ايام انقلاب فرهنگي آزمايشگاهاي كارشناسي نظير فيزيك پايه 1و 2و 3 ،اپتيك، فيزيك جديد، فيزيك هسته اي، الكترونيك، و كارگاه فيزيك تاسيس گرديد، و تعدادي از مربيان گروه جهت تحصيل در مقطع دكتري، عازم ادامه تحصيل شدند كه پس از بازگشت، ديگر گرايشهاي گروه نظير، هسته اي، حالت جامد، اتمي- مولكولي تاسيس و پذيرش دانشجو نمودند و در سال 1371 مقطع كارشناسي ارشد در گرايشهاي مختلف در اين گروه تاسيس گرديد.  تاكنون بيش از 150 نفر فارغ التحصيل داشته است كه بعضي از آنان اينك با درجه دكتري بعنوان عضو هيات علمي در دانشگاههاي مختلف كشور به كار آموزش و تحقيق مشغولند. درسال 1386 بخش تحصيلات تكميلي گروه فيزيك به همت آقاي دكتر حسن صدقي ساخت و تكميل گرديد. همچنين گروه فيزيك در گرايشهاي مختلف هسته­اي ، حالت جامد، اتمي- مولكولي و نظري در دوره دكتري فيزيك پذيرش دانشجو مي نمايد، كه تعدادي از آنها فارغ التحصيل شده­اند. گروه فيزيك داراي چندين مركز تحقيقاتي  ازقبيل ابر رسانايي ،  ليرز، لايه هاي نازك و طيف سنجي پرتو X مي­باشد. گروه فيزيك اكنون داراي چهار نفر استاد ، سه نفر دانشيار و پنج نفر استاديار تمام وقت مي­باشد. به اميد روزي كه دانشگاه اروميه در عرصه تحقيقات بخصوص در رشته فيزيك موفقيت هاي شاياني را كسب نمايد (تاريخ بروزرساني 1/9/1394)

كارشناسان محترم بازنشسته گروه فيزيك   اساتيد محترم بازنشسته گروه فيزيك
آقاي مهندس مادريك مجنونيانس   دكتر محمدرضا بهفروز